GENÇLER İÇİN YOL HARİTASI: USTALAR SIRLARINI VERİYOR

Hakan Güngör arşivi

Yavuz Turgul’dan Engin Günaydın’a meslek hayatlarında pek çok başarıya imza atan ünlü isimler, yolun başındayken başlarından geçenleri, televizyoncu Görkem İldaş‘ın “Yolun Başındayken” isimli kitabı için anlattı.

profil1 Kitabın yazarı İldaş, kurumlara özel tanıtım amaçlı projeler hazırlayarak, iletişim danışmanlığı hizmeti veriyor.

Görkem İldaş’ın kaleme aldığı “Yolun Başındayken” kitabını elime alır almaz heyecanlandım. Nasıl heyecanlanmayayım, biz, yani 90 kuşağı “büyükler” tarafından hep apolitik olmakla, suya sabuna dokunmamakla, bir nevi darbe mağduru olmakla, hadi suçlandık demeyeyim, nitelendirildik. Görkem İldaş’ın Yavuz Turgul’dan, Engin Günaydın’a, Burhan Doğançay’dan, Sertab-Serdar Erener kardeşlere, Muazzez İlmiye Çığ’dan, Binnur Kaya’ya, Yiğit Özgür’den Yılmaz Büyükerşen’e, her biri kendi alanlarının önemli isimleriyle gençlik yıllarını konuştuğu kitabı okumaya başlarken, aklım Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerde, yani kendi kuşağımdaydı. Sürekli ithamlara ve imtihanlara maruz kalan kuşağım sanki yüzyıllarca susmuş ve artık sabır taşı çatlamış gibiydi. Peki, alanında usta isimler nasıl bir gençlik geçirmişti? Neler yapmış, neler okumuş, nasıl aşık olmuş, nasıl ve nelere isyan…

View original post 855 kelime daha

Yorum bırakın